Kenelle hieronta sopii?

Hieronta sopii lähes jokaiselle koiralle ja kissalle. Lihaskireydet voivat johtua monista eri asioista. Paljon harrastavan lemmikin lihaksisto tarvitsee huoltoa rasituksen vuoksi, mutta myös staattinen lihastyö ja vähäinen tai yksipuolinen liikunta aiheuttavat lihaskireyksiä.


Urheilukoirat

Hieronnan avulla voidaan vaikuttaa parantavasti koiran suorituskykyyn, sekä nopeuttaa lihasten palautumista ja ehkäistä vammojen syntymistä. Säännöllinen hieronta on tärkeä osa urheilukoiran lihashuoltoa.


Leikkauksen tai trauman jälkeinen hoito

Trauman tai leikkauksen johdosta lemmikin liikkuminen voi olla normaalista poikkeavaa, jolloin aiheutuu helposti lihaskireyksiä. Hieronnalla voidaan nopeuttaa lemmikin paranemista lievittämällä kipua, vähentämällä turvotusta sekä huolehtimalla lihaksiston ja nivelten liikkuvuudesta hoitojakson aikana.


Seniorikoiran ja -kissan lihashuolto on tärkeää. Iän myötä aineenvaihdunta ja lihaksiston elastisuus, liikkuvuus sekä palautuminen heikkenevät. Erilaiset rappeumasairaudet, kuten nivelrikko ja spondyloosi, ovat yleisiä etenkin ikääntyvillä lemmikeillä. Nämä aiheuttavat monesti kipua ja vähentävät nivelten liikkuvuutta, jolloin aiheutuu helposti lihaskireyksiä.

Ikääntyvä lemmikki