Koira- ja kissahieronta

Hieronta on osa lemmikin kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hieronnalla on paljon erilaisia fysiologisia vaikutuksia. Sen avulla voidaan poistaa lihaskireyksiä, parantaa verenkiertoa, vähentää stressiä ja lievittää kipua. Lihaksistoon kertyneet kuona-aineet saadaan hieronnalla liikkeelle ja pois lihaksista. Liikkuvuus- ja venytysharjoitteilla voidaan ylläpitää ja parantaa lihasten elastisuutta ja joustoa. Tavoitteena on lemmikin liikkumisen helpottuminen ja olon parantuminen.

Kenelle hieronta sopii?

Hieronta sopii lähes jokaiselle koiralle ja kissalle. Lihaskireydet voivat johtua monista eri asioista. Paljon harrastavan lemmikin lihaksisto tarvitsee huoltoa rasituksen vuoksi, mutta myös staattinen lihastyö ja vähäinen tai yksipuolinen liikunta aiheuttavat lihaskireyksiä.

Urheilukoirat

Hieronnan avulla voidaan vaikuttaa parantavasti koiran suorituskykyyn, sekä nopeuttaa lihasten palautumista ja ehkäistä vammojen syntymistä. Säännöllinen hieronta on tärkeä osa urheilukoiran lihashuoltoa.

Leikkauksen tai trauman jälkeinen hoito

Trauman tai leikkauksen johdosta lemmikin liikkuminen voi olla normaalista poikkeavaa, jolloin aiheutuu helposti lihaskireyksiä. Hieronnalla voidaan nopeuttaa lemmikin paranemista lievittämällä kipua, vähentämällä turvotusta sekä huolehtimalla lihaksiston ja nivelten liikkuvuudesta hoitojakson aikana.

Ikääntyvä lemmikki

Seniorikoiran ja -kissan lihashuolto on tärkeää. Iän myötä aineenvaihdunta ja lihaksiston elastisuus, liikkuvuus sekä palautuminen heikkenevät. Erilaiset rappeumasairaudet, kuten nivelrikko ja spondyloosi, ovat yleisiä etenkin ikääntyvillä lemmikeillä. Nämä aiheuttavat monesti kipua ja vähentävät nivelten liikkuvuutta, jolloin aiheutuu helposti lihaskireyksiä.

Stressi

Hieronta rentouttaa ja vapauttaa mielihyvähormoneja, joka parantaa lemmikin henkistä hyvinvointia.

Ohjeita hierontaan tulevalle

Koiran ja kissan tulee olla 3-4 tuntia syömättä ennen hierontaa. Vettä voi olla normaalisti esillä. Koira olisi hyvä käyttää tarpeillaan ennen hierontaan tulemista.

Hierontaan voi ottaa halutessa mukaan lemmikin oman viltin. Oma tuttu alusta voi rentouttaa. Etenkin kissoille se olisi suositeltavaa.

Mikäli lemmikki sairastuu, sillä on jokin tulehdus, krooninen sairaus tai lääkitys, tulee hieronnan sopivuudesta keskustella ennen ajanvarausta.

Juoksun tai tiineyden viimeisen kolmanneksen aikana hieronta ei ole suositeltavaa.

Hieronta tapahtuu viikonloppuisin Haagassa osoitteessa Nuijamiestentie 5, 00400 Helsinki. Kotikäynnit ovat myös mahdollisia. Ensimmäinen käynti kestää noin 1h15min, jatkokäynnit pääsääntöisesti noin 60min.